BRC

BRC gıda standardına ulaşmak, tüketicilere üreticinin güvenli, yasal ve kaliteli bir ürün sağlamaya güvenebileceğine dair sağlam kanıtlar sağlar.

BRC

BRC gıda standardına ulaşmak, tüketicilere üreticinin güvenli, yasal ve kaliteli bir ürün sağlamaya güvenebileceğine dair sağlam kanıtlar sağlar. 
FDL Danışmalık, gıda sektöründe deneyimli ve uzman çalışanları ile BRC belgelendirme konusunda danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermektedir.

BRC Food, Food Safety System standardı sayesinde gıda üreten firmalar ve perakendeciler gıda güvenliğine ve ürün kalitesine daha duyarlı hale geldi. Bu işletmelerdeki minimum hijyen koşulları bu standarttan kaynaklanmaktadır. İster yerleşik bir küresel tedarikçi olun, ister gelişmekte olan bir pazarda olun, BRC gıda standardı, müşterilerinizin gıda güvenliği programınıza ve tedarik zinciri yönetiminize güven duymasını sağlayacaktır. BRC Food standardı, kuruluşun büyüklüğü ve kapasitesi ne olursa olsun tüm gıda üreticileri için geçerli bir standarttır. BRC gıda sertifikası sayesinde ürünlerini İngiltere pazarında satmak isteyen perakendeciler veya üreticiler için özel markalı ürünler üreten firmalar, ürün gerekliliklerini karşıladıklarını kanıtlayabilmektedir.

      Tüm bu faydalarının yanı sıra BRC'nin diğer faydaları şu şekilde sıralanabilir;

  • Uluslararası kabul görmüş bu standartların uygulanması, gıda güvenliğini ve ürün kalitesini artırır.
  • Belge, ürün ve hizmetlerin kalitesi için güvence sağlar.
  • Ticari ortaklıkların güveni kazanılır ve talepleri daha kolay karşılanır.
  • Gıda sektöründe geçerli olan ortak ölçme ve değerlendirme kriterleri sayesinde tüm tedarik zincirindeki firmaların gıda üreticisi firmalar ve perakendeciler ile birlikte değerlendirme yapması daha kolay olmaktadır.
  • Gıda Güvenliği Sistemini kuran ve yöneten gıda sektörü tedarikçileri olan BRC Food, sektörde belirli bir ayrıcalık kazanmaktadır.
  • Küresel ticarette özellikle İngiltere'de firmanın elini güçlendirir.
  • Yurt içi ve yurt dışı pazarlarda önemli bir rekabet avantajı sağlanmakta ve firmanın rekabet gücü artmaktadır.
  • Ürün güvenliği ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesi sayesinde üretim verimliliği kazanımları sağlanmakta ve maliyetler düşmektedir.
  • Şirket tarafından yapılan iç ve dış denetimler ve alınan düzeltici faaliyetler sayesinde sürekli gelişen ve gelişen bir gıda güvenliği, ürün kalitesi ve hijyen sistemi oluşturmaktadır.

 

BRC Gıda Standardı;  6 başlık altında incelenmektedir.

- İşlenmiş et ve balık ürünleri (Kırmızı ve beyaz et, balık, işlenmemiş et ve balık ürünleri),

- Üretim (Taze ve dondurulmuş meyve sebze)

- Günlük yiyecekler ( Süt ve süt ürünleri, yumurta)

- Pişirilerek dondurulmuş, yemeğe yâda pişirmeye hazır et ve balık ürünleri,

- Çevre koşullarına dayanıklı, ısı korumalı, paketli gıda ürünleri

- Çevre koşullarına dayanıklı diğer gıda ürünleri (İçecekler, unlu mamuller, kurutulmuş gıdalar, hafif gıda ürünleri ve kahvaltı tahılları, sıvı ve katı yağlar, gıda katkı maddeleri)

Standardın başlıca gereklilikleri HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) sisteminin kabul edilmesi ve uygulanması, belgelenmiş ve etkin bir kalite yönetim sistemi ve fabrika ortamı standartlarının, ürünlerin, süreçlerin ve personelin kontrolüdür.